БалканБалкан.ПорталДописници Свет

Самоопределување се жали до Врховен за поништувањето на гласовите од Србија

Партијата Движење Самоопределување (ВВ), која победи на вонредните парламентарни избори во Косово на 6 октомври, поднесе денеска жалба до косовскиот Врховен суд поради одлуката на Изборниот панел за поплаки и претставки (ПЗАП) за бришење од конечните изборни резултати на гласовите стасани од Србија, со што се поништува претходниот конечен резултат што на 7 овој месец го објави Централната изборна комисија (ЦИК)

Back to top button
Close
Close