0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

САД-Кина: Не е толку лесно да се раскине – само прашајте го Вол Стрит

Американските компании не се сами: европските компании за управување со средства, иако не толку големи, исто така, планираат да го привлечат кинескиот пазар на заштеди: имено, Амунди (Франција) и Шродерс (Велика Британија). Околу 20 глобални посредници за инвестиции планираат да формираат компании за управување со фондови или да формираат капитални фондови со кинески компании.

Back to top button
Close
Close