0_Магазин.ПорталЗанимливости

Руска телевизија првпат прикажа како изгледа внатрешноста на нуклеарен куфер

Се работи за уред со којшто се активира нуклеарно оружје.

Москва, 6 декември 2019 (МИА) – Руската телевизија „Звезда“ по првпат прикажа како изгледа нуклеарен куфер однатре. Се работи за уред со којшто се активира нуклеарно оружје.

– Внимавајте на ова копче за „старт“ – тоа е во бела боја (а не црвена, како што вообичаено се мисли). Овој куфер се наоѓал кај офицерот кој секогаш бил во близина на врховниот командант, раскажува водителот на програмата, Алексеј Јегоров.

Една од компонентите на куферот е и флеш-картичка. – Таа е индивидуална. Тоа е еден од клучевите кои се вметнуваат. Други подробности околу  овој куфер, сепак, нема да разгледуваме, додава Јегоров.

Тој забележа и дека куферот е стар 50 години, но јавноста дури сега гледа што има однатре. си/

Таг
Back to top button
Close
Close