БалканОпштество

РСС: Усвоени заклучоци за спроведување на Декларацијата за интеграција на Ромите

Во Тирана денеска беа усвоени заклучоците за спроведување на Декларацијата за интеграција на Ромите, соопштија од Регионалниот совет за соработка. На ова средба присуствува и Министерот за надворешни работи, Бујар Османи и министерката за труд и социјална политика Јагода Шапхаска, како преставници на Република Северна Македонија.

Back to top button
Close
Close