EvropëEvropë.Portal

Rrjeti 5G lajt filloi me punë në Belgjikë, jo edhe në Bruksel

Operatori telekomunikues "Proksimus" lansoi rrjetin 5G lajt nëpër tërë Belgjikën. Rrjeti përfshin shumë qytete belge, por jo edhe Brukselin, sepse ai rrjet nuk i plotëson standardet e rrepta në zonën e rrezatimit të përshkruara nga ky rajon.

Bruksel, 1 prill 2020 (MIA) – Operatori telekomunikues “Proksimus” lansoi rrjetin 5G lajt nëpër tërë Belgjikën.

Rrjeti përfshin shumë qytete belge, por jo edhe Brukselin, sepse ai rrjet nuk i plotëson standardet e rrepta në zonën e rrezatimit të përshkruara nga ky rajon.

Përfaqësuesit e asamblesë së qytetit të Brukselit deklaruan se standardet në zonën e rrezatimit në këtë qytet-rajon janë për 50 për qind më të rrepta nga ato të përshkruara nga BE-ja dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Rrjeti 5G lajt filloi me punë në qytetet Brizh, Luven, Ostend, Mons, Haselt, Namur dhe Zaventem. fb/

Таг
Back to top button
Close
Close