EvropëEvropë.Portal

Rrethi i dytë i zgjedhjeve presidenciale në Poloni

Sot gati 30 milion polakë votojnë  në rrethin e dytë të  zgjedhjeve presidenciale dhe zgjedhin mes  kandidatit opozitar,  prefektit të Varshavës Rafal Tshaskovski dhe presidentit aktual Andzhej Duda.

Varshavë, 12 korrik 2020 (MIA) – Sot gati 30 milion polakë votojnë  në rrethin e dytë të  zgjedhjeve presidenciale dhe zgjedhin mes  kandidatit opozitar,  prefektit të Varshavës Rafal Tshaskovski dhe presidentit aktual Andzhej Duda.

Për shkak të epidemisë së koronavirusit, zgjedhjet zhvillohen  me masa të përforcuara sanitare,  të kombinuara në mbi 27.000 vendvotime,  por secili që është në karantinë ose frikohet të votojë  mund ta dërgojë votën e tij nëpërmjet postës.

Në rrethin e parë  mes 11 kandidatëve, Duda fitoi 43 për qind të votave dhe në rrethin e dytë hyri si favorit, ndërsa  prefekti  opozitar i popullarizuar i Varshavës, Tshaskovski, fitoi 30 për qind të votave. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close