БалканБалкан.Портал

Романија прогласи црвен метеоаларм поради водостојот на Тамиш

Романскиот национален институт за хидрологија и водостопанство прогласи црвен метео-аларм поради водостојот на Тамиш, јавија локалните медиуми.

Букурешт, 21 јуни 2020 (МИА) – Романскиот национален институт за хидрологија и водостопанство прогласи црвен метео-аларм поради водостојот на Тамиш, јавија локалните медиуми.

Прогласен е портокалов метео-аларм поради евентуални поплави во 30 области во земјата, додека во 34 региони во сила е жолт метео-аларм поради временските услови. јт/

Таг
Back to top button
Close
Close