БалканБалкан.Портал

Романците ја одбележаа годишнината од бунтот против Чаушеску

Неколку илјади Романци синоќа учествуваа на протесна прошетка низ улиците на Букурешт, одбележувајќи ја на тој начин годишнината од почетокот на бунтот против последниот романски комунистчки лидер Николае Чаушеску во 1989 година.

Back to top button
Close
Close