0_Sport,PortalSport.SlajderTenis

“Rolan Garos” do të pranojë nga 20.000 shikues në ditë

Adhuruesve të tenisit  do t'u lejohet  të shikojnë ndeshje drejtpërdrejtë  në Garën e hapur në Francë  në fund të shtatorit dhe fillim të tetorit, publikoi sot Federata franceze e tenisit. Plani i Federatës është Rolan Garos çdo ditë të pranojë deri 20.000 shikues  në të gjitha terrenet,  ndërsa për fazat e mëvonshme,  kur do të luhen  vetëm në një ose dy terrene, numri do të zvogëlohet në 10.000.

Paris, 2 korrik 2020 (MIA) – Adhuruesve të tenisit  do t’u lejohet  të shikojnë ndeshje drejtpërdrejtë  në Garën e hapur në Francë  në fund të shtatorit dhe fillim të tetorit, publikoi sot Federata franceze e tenisit. Plani i Federatës është Rolan Garos çdo ditë të pranojë deri 20.000 shikues  në të gjitha terrenet,  ndërsa për fazat e mëvonshme,  kur do të luhen  vetëm në një ose dy terrene, numri do të zvogëlohet në 10.000.

Në këtë mënyrë, Rolan Garos mund të bëhet  turneu i parë zyrtar i tenisit me publik në tribunat  nga fillimi i pandemisë KOVID-19, sepse për momentin  paraprakisht planifikohet  ndeshjet të mbahet  pas dyerve të mbyllura. Sipas organizatorëve, ata do të mundësojnë rreth  50-60 për qind të gjithë kapacitetit për shikues  në kompleksin e tenisit.

Sipas disa ekspertëve,  vendimi i federatës franceze të tenisit është diktuar  nga varësia financiare  e organizatës  nga të ardhurat e Rolan Garos,  për shkak të së cilës  kanë vendosur të mos e anulojnë edicionin vjetor të turneut ,por ta mbajnë në  fazën e mëvonshme.

Rolan Garos 2020 do të mbahet  në periudhën prej 27 shtator deri më 1 tetor. sa/

Таг

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close