БизнисБизнис.ПорталЕвропаЕвропа.Портал

Роботите може да ги заменат луѓето на 20 милиони работни места наредниве 10 години

Роботите би можеле да ги заменат луѓето на 20 милиони работни места во светската индустрија до 2030 година, со што може да се влоши состојбата околу општествената и географската нееднаквост, но и тоа позитивно да влијае на економскиот раст

Back to top button
Close
Close