БизнисБизнис.ПорталЕкономија

РКЕ: До моментот на носење на одлуката не беа доставени анализи од сите трговци со нафта

Пред да биде донесена одлуката за густини и маржи на нафтените деривати во текот на август од страна на поголемите трговци беа доставени одделни барања за промена за зголемување на маржата кај одделни нафтени деривати. Единствена причина поради која беа поднесени барањата за зголемување на маржата е за да им се врати ликвидноста која им е ослабена поради намалената потрошувачка на нафтените деривати, информира Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ).

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close