Дописници СветЕвропа

Регионални и департмански избори во Франција, крајната десница на Националниот Фронт со шанса да го освои првиот регион

Од осум часот изутринава 48 милиони француски избирачи се повикани да гласаат за да ги изберат претседателите на регионите и нивните советници, како и департманските совети.

Back to top button
Close
Close