ЕвропаСвет.Слајдер

Речиси половина од рибарите во ЕУ заработуваат помалку од минималната плата

Според пријавените податоци, голем број рибари во Европска Унија, поточно 43 проценти, заработиле помалку од националната минимална плата во 2018 година, а меѓу оние кои работат на пловни објекти помали од 12 метри, дури 70 проценти, покажува истражување на Светската фондација за природа (WWF

Back to top button
Close
Close