0_Македонија.ПорталОригинални текстовиПолитички партии

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ на интервјуто на министерот за здравство Филипче

Наместо Венко Филипче да дава апели со граѓаните, граѓаните апелираат до Филипче сериозно да ја сфати улогата и да превземе мерки против корона заразата.

Скопје, 6 август 2020

Наместо Венко Филипче да дава апели со граѓаните, граѓаните апелираат до Филипче сериозно да ја сфати улогата и да превземе мерки против корона заразата.

Корона заразата премина во фијаско и државата споредено со сите околни земји убедливо најлошо се справува со короната.

Филипче, Заев и Спасовски беше триото кое прогласи победа против пандемијата која од тогаш до сега одзема стотици животи.

Наместо ПР Филипче преку државните механизми да превземе мерки за ублажување на последиците.

Темата корона Филипце исто како и Заев ја користи за ПР и себепромоција иако резултатите се поразителни.

Филипче е во право кога вели дека вирусот не познава возрасни граници но воедно и популизмот и неспособноста на Филипче исто не познаваат граници.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

__________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

Back to top button
Close
Close