Политички партии

Реакција на СДСМ на прес-конференцијата на Гордана Димитриеска Кочоска од ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ да престане да шири неоснована паника, вината за ,,Еуростандард банка" е во нивниот кадар Горан Трајковски.

Скопје, 14 август 2020

ВМРО-ДПМНЕ да престане да шири неоснована паника, вината за ,,Еуростандард банка” е во нивниот кадар Горан Трајковски.

ВМРО-ДПМНЕ во познат стил продолжува да шири лаги и се обидува да наметна неоснована паника меѓу граѓаните.

Како што соопшти и Народната банка, стечајот на ,, Еуростандард банка” е поради проблеми од минатото, а дел од вината за таквото работење има и кадарот од  ВМРО-ДПМНЕ, Горан Трајковски, директор на Управата за јавни приходи во време на режимот и досегашен претседател Управниот одбор на ,, Еуростандард банка”.

Таму ВМРО-ДПМНЕ треба да ги бара одговорите за затворањето на банката.

Реакција на СДСМ на прес-конференцијата на Гордана Димитриеска Кочоска од ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ да сопре со пласирање лажни вести и паника кај граѓаните и да дозволи институциите да ја работат работата за која што се надлежни.

Имаме одговорни и стабилни институции кои соодветно спроведуваат постапки за заштита на правата и интересите на државата и на граѓаните.

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ

__________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close