Политички партии

Реакција на Левица на договорот за гасната централа во Александрополис

Додека цела ЕУ, вклучително и Германија, се снабдува со евтин руски гас, а дополнително земјите градат и гасоводи од коишто пак добиваат дури и финансиски бенефиции, македонските власти, задоволувајќи ги интересите на шака олигарси и нивните западни бизнис партнери, без никакво оправдание ја одбиваат можноста да добиваме евтин гас само поради тоа што гасот е руски!?

Back to top button
Close
Close