0_МИА Истражува.ПорталSvet.SlajderЕвропаЕвропа.ПорталТема

Развој на меѓународното право – 75 години од Нирнбершките процеси (видео)

Пред 75 години, најголемите нацистички злосторници беа изведени пред лицето на правдата во Нирнберг. Ова подоцна индиректно овозможи формирање на Меѓународен трибунал за воени злосторства извршени во поранешна Југославија.

Back to top button
Close
Close