0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталДописници МКДТема

Расте бројот на деца во Куманово кои имаат потреба од логопед, поради доцнење на вербална комуникација

Бројот на децата со проблеми во вербалната комуникација во Куманово, се повеќе се зголемува, а со тоа и потребата од логопед, појаснува Ана Орозовиќ Алексиќ, логопед вработен во ЈЗУ Завод за рехабилитација на слух говор и глас-Скопје, која во последните десет месеци работи во дисперзирана амбуланта во Здравствен дом Куманово.

Back to top button
Close
Close