0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderПолитика

Работилница за подигнување на свеста за пријавување корупција

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) со поддршка од Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД) денеска во Штип ја организира првата од вкупно девет работилници за подигнување на јавната свест за пријавување корупција. 

Скопје, 29 јануари 2020 (МИА) – Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) со поддршка од Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД) денеска во Штип ја организира првата од вкупно девет работилници за подигнување на јавната свест за пријавување корупција.

На работилницата најавено е присуство на експерти од оваа област и на претставници од Државната комисија за спречување на корупцијата. Ќе бидат презентирирани инструменталните механизми и индивидуални одговорности во спречувањето на корупцијата.

Работилницата е дел од проектот „Подигни ја својата свест, пријави корупција, биди одговорен“. бак/са/ 

Back to top button
Close
Close