0_Web_Актуелно0_Македонија.Портал0_МИА Истражува.ПорталАнализаВидео изјаваГраѓански секторПолитика

Работата на Дирекцијата за заштита на лични податоци пред блокада

Политичките надмудрувања на најголемите политички партии во Парламентот, несакањето и неможноста да се најде компромис за главен ревизор и повеќе други раководни функции го доведуваат во прашање функционирањето на Државната ревизија, пред блокада е Дирекцијата за заштита на лични податоци (ДЗЛП), а граѓаните и невладините организации не можат да ги остварат своите права по основ на добивање информации од јавен карактер или дискриминација.

Back to top button
Close
Close