EvropëEvropë.PortalSvet.Slajder

Putin: Rusia është e gatshme ta vazhdojë marrëveshjen STARTI i ri për kontrollimin e armëve bërthamore

Rusia është e gatshme që deri në fund të dhjetorit ta vazhdojë marrëveshjen STARTI i ri për kontrollimin e armëve bërthamore pa kushte shtesë dhe pa biseda shtesë, deklaroi sot presidenti rus, Vladimir Putin.

Moskë, 5 dhjetor 2019 (MIA) – Rusia është e gatshme që deri në fund të dhjetorit ta vazhdojë marrëveshjen STARTI i ri për kontrollimin e armëve bërthamore pa kushte shtesë dhe pa biseda shtesë, deklaroi sot presidenti rus, Vladimir Putin.

Mediat britanike transmetuan se marrëveshja STARTI i ri, që mbaron në shkurt të vitit  2021, është marrëveshja e fundit e madhe për kontrollim të armëve bërthamore midis Rusisë dhe SHBA-së, e cila e kufizon zhvendosjen e municioneve ushtarake strategjike. ls/shk/

Back to top button
Close
Close