Прва самостојна изложба на Валдете Ибиши вечерва во Кичево

Кичево, 17 јули 2021 (МИА) – Во уметничкиот салон во Центарот за култура „ Кочо Рацин“ во Кичево, вечера со својата прва самостојна изложба се претстави младата ликовна уметница од Кичево, Валдете Ибиши. Изложбата се состои од 20 дела во техника масло на платно, изработени во последнава година. Во сите нејзини слики преовладуваат старите куќи … Продолжи со читање Прва самостојна изложба на Валдете Ибиши вечерва во Кичево