0_Македонија.ПорталОпштество

Протест против најавените реформи во образованието

Родители организирани преку иницијативата „Учебници и настава мора да има“ попладнево го почнаа својот протестен марш пред Министерството за образование и наука, беа пред Владата, а потоа пред Собранието. Пред Собранието испратија пораки до пратениците и до ресорното министерство да ги повлечат, како што велат, сите најавени образовни реформи кои треба да стапат во сила од новата учебна година.

Back to top button
Close
Close