0_Македонија.ПорталПарламентарни избори 2020Политички партии

Програмата на СДСМ и Коалицијата „Можеме“ објавена на знаковен јазик

Водејќи се од принципите на инклузивност и еднаквост, СДСМ и Коалицијата „Можеме“ шесте клучни столба од Програмата ги објавија на знаковен јазик.

Скопје, 7 јули 2020

Водејќи се од принципите на инклузивност и еднаквост, СДСМ и Коалицијата „Можеме“ шесте клучни столба од Програмата ги објавија на знаковен јазик.

На овој начин, најважните, клучните ветувања и заложби на СДСМ и коалицијата „Можеме“ сега се достапни и за лицата со оштетен слух и за лицата со оштетен вид.

СДСМ како и досега останува посветена на градење систем кој пружа и  нуди еднакви можности за сите.

Во прилог ви испраќаме видео линк од Програмата на знаковен јазик

Центар за комуникации со јавноста на СДСМ
___________________________________________________________
МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close