0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерОпштество

Проф. д-р Гривчева – Старделова: Лекарите покажаа силна истрајност и несебична грижа за пациентите

Здравјето е основно човеково право, а секоја личност заслужува да живее здрав живот без оглед на возраст, пол, етничка припадност, економска состојба. Во годината што ја оставивме зад нас во услови кога светска пандемија предизвикана од Ковид-19 ги атакуваше сите сфери на општественото живеење, повеќе од кога било стана јасно колку е важна грижата за здравјето и улогата која ја има здравствениот систем во поширокиот контекст на живеењето,  наведува во својата изјава претседателот на Лекарска комора на РСМ, проф. д-р Калина Гривчева - Старделова по повод 7 Април, Светскиот ден на здравјето.

Back to top button
Close
Close