Kultura.SlajderВидеоКултураКултура.Портал

Проектот „Сега“ – национален претставник на 17. Венециско биенале за архитектура

Со проектот насловен „Сега“, на бирото за проектирање БИНА, нашата држава ќе биде претставена на 17. издание на Венециското биенале за архитектура, што ќе се одржи од 22 мај до 21 ноември годинава. Тимот на проектот најавува дека се работи за симболична претстава на еден отсечок од мноштвото и непосредна асоцијација на човековата идеја за дом и соживот. 

Back to top button
Close
Close