0_Македонија.ПорталПолитика

Презентиран акциониот план за подобрување на условите и правата на Ромите

Во Собранието денеска се одржа работна средба на Интерпартиската парламентарна група за поддршка на Ромите, нивна инклузија и интеграција во Северна Македонија, на која координаторката Љатифе Шиковска го презентираше акциониот план за 2021/22 година. Планот предвидува системски решенија за подобрување на условите и правата на Ромите и нивна интеграција во општетството.

Back to top button
Close
Close