Политички партии

Претседателот на СДСМ Зоран Заев го честита 23 мај -Националниот ден на Власите

Со особено задоволство од името на СДСМ и од мое лично име го честитам 23 мај, Националниот ден на Власите. Денеска го одбележуваме Националниот ден на Власите, но оддаваме  и признание, благодарни за се она што го направија и се уште го прават за нашата заедничка татковина.

Скопје, 23 мај 2020
 
Со особено задоволство од името на СДСМ и од мое лично име го честитам 23 мај, Националниот ден на Власите.
Денеска го одбележуваме Националниот ден на Власите, но оддаваме  и признание, благодарни за се она што го направија и се уште го прават за нашата заедничка татковина.
На овој ден со гордост се сеќаваме на значајната улога на сите Власи кои храбро и пожртвувано учествуваа во најважните поглавја на нашата долга и богата историја, во борбата за слобода, државност и независност.
Влашката заедница несебично го дава својот придонес во градењето на нашето соверемено општество, заедништвото и меѓусебното почитување.
Честит 23 мај, Национален ден на Власите!
СДСМ

_________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close