ЕвропаЕвропа.Портал

Претседателот на Киргистан побара од опозицијата да ги прекине протестите

Киргистанскиот претседател Соронбај Женбеков ја повика опозицијата да ги прекине протестите, додавајќи дека им наредил на безбедносните сили да не употребуваат огнено оружје.

Back to top button
Close
Close