ЕвропаЕвропа.Портал

Претседателот на грузискиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на Парламентот на Грузија Иракил Кобакиѕе денеска поднесе оставка, еден ден по насилните протести околу зградата на Собранието, соопшти генералниот секретар на владејачката партија Грузиски сон Каха Калаѕе.

Back to top button
Close
Close