Политички партии

Претседателот на Алијанса за Албанците Села се сретна со експерт за економски прашања

Денес во канцелариите на Алијанса за Албанците се одржа средба меѓу претседателот на Алијансата, Зиадин Села и универзитетскиот професор на Massey University, експерт за економски прашања Јенс Мулер.

Скопје, 28 февруари 2020

Денес во канцелариите на Алијанса за Албанците се одржа средба меѓу претседателот на Алијансата, Зиадин Села и универзитетскиот професор на Massey University, експерт за економски прашања Јенс Мулер.

Долгогодишното искуство на г-дин. Мулер несомнено ќе има голема корист при финализирањето на платформата на Алијансата за Албанците и Алтернатива, за која г. Мулер ја оцени како многу ефикасна во подобрувањето на економската состојба во многу области и носење на промените потребни за Северна Македонија, работи кои според економскиот експерт ќе обезбедат победа на коалицијата Алијанса за Албанците и Алтернативи.

Претседателот на Алијансата за Албанците, Зиадин Села накратко ги истакна областите во кои се наоѓа главниот фокус на платформата.

Алијанса за Албанците

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

 

Back to top button
Close
Close