СветСвет.Портал

Пресудена отштета за евакуираните поради Фукушима

Јапонски суд нареди да се исплати отштета од 3,4 милиони евра на луѓето кои морале да ги напуштат своите домови во североисточна Јапонија по хаваријата во нуклеарната електрана „Фукушима“ во март 2011 година. 

Back to top button
Close
Close