0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталАнализаДописници МКДМИА Истражува

Преспанскиот договор и новите македонско-грчки еду-хоризонти

Академските заедници од Северна Македонија и Грција со Преспански договор добија нови еду-хоризонти за меѓусебна меѓународна соработка. Тоа е посебно овозможено со членот 15 од Договорот кој се однесува на соработката во сферата на науката, образованието и истражувањата, креативно поле за македонските и грчките високо стручни експерти.

Back to top button
Close
Close