Политички партии

Прес-конференција на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Арсовски

СДСМ и Заеви свесно ја покачија цената на електричната енергија, на сметка на грбот и штета на граѓаните, само и само за да делат профит од високата цена преку тендери од универзалниот снабдувач и од институции од државата.

Скопје, 17 август 2020

СДСМ и Заеви свесно ја покачија цената на електричната енергија, на сметка на грбот и штета на граѓаните, само и само за да делат профит од високата цена преку тендери од универзалниот снабдувач и од институции од државата.

За сметка на тие профити кои ги дели струмичката агенција за обезбедување со Заеви, за коишто имаме сериозни сомнежи, над 21 милион евра, а граѓаните живеат во сиромаштија.

Наместо Заеви да делат огромни профити од парите на граѓаните, можеа да реализираат сериозни проекти за подобрување на животот на граѓаните.

Со овие пари можеа да реконструираат болници, клиники или да се изгради нови болници.

Со 21 милион евра ќе можеше да се купат над 50тина возила за брза помош, коишто ги имаа најавувано и пред да дојдат на власт.

Со овие пари можеа да се реконструираат училиштата и градинките или пак да се изградат нови над 10тина нови училишта или над 20тина нови градинки.

Со овие пари можеа да се пратат над 50 луѓе со сериозни болести на лечење во странство, за кои граѓаните секојдневно донираат пари, преку социјалните мрежи, преку интеренет сервисите или преку смс пораки.

Со 21 милион евра ќе можеше да се поддржат домашните компании кои откако започна корона кризата се на работ на пропаст, а секојдневно се обидуваат да преживуваат и како што видовме според последниот податок над 12.000 работници ги загубиле своите работни места.

Со овие пари ќе можеа да се реконструираат стотици километри патишта кои граѓаните секојдневно ги возат, кршејќи ги своите возила.

Ова е начинот на работа на СДСМ, Заеви и нивните фирми.

Институциите мора да отворат случај и да ги испитаат овие енормно големи суми на пари кои легнале на сметка на оваа струмичка агенција за обезбедување, односно што го дуплирала својот приход од овие институции во текот на една година.

Прес-конференција на Димче Арсовски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close