Економија

Прес-конференција на Фондот за иновации и технолошки развој (во живо)

Прес-конференција на Фондот за иновации и технолошки развој на која го презентиран новиот Јавен повик за доделување финансиски средства преку иновациски ваучери, чија цел е да се поттикне соработката помеѓу претпријатијата и академските научно-истражувачки установи, во насока на спроведување иновациски активности.

Скопје, 11 септември 2020 (МИА) – Прес-конференција на Фондот за иновации и технолошки развој на која го презентиран новиот Јавен повик за доделување финансиски средства преку иновациски ваучери, чија цел е да се поттикне соработката помеѓу претпријатијата и академските научно-истражувачки установи, во насока на спроведување иновациски активности.

На настанот ќе бидат презентирани условите, роковите и начинот на аплицирање.скс/

Прес ДИТР Деспотовски

Posted by MИА.mk on Петок, 11 септември 2020

 

 

 

Back to top button
Close
Close