Политички партии

Прес-конференција на Боро Илиевски од ВМРО-ДПМНЕ за ситуацијата со корона вирусот

Ситуацијата со корона вирусот се влошува единствено во Македонија! Македонија е на врвот, ама по број на новоинфицирани во едно деноноќие, по број на починати од корона вирусот.

Скопје, 3 јуни 2020 –

Ситуацијата со корона вирусот се влошува единствено во Македонија!

Македонија е на врвот, ама по број на новоинфицирани во едно деноноќие, по број на починати од корона вирусот.

Се е јасно – ова е резултат на неспособноста на надлежните и владејачката структура да воспостави соодветен систем за заштита на здравјето на граѓаните.

Заев има една цел, а тоа е да ги реализира своите интереси и интересите на тесен круг на луѓе.

Заев покажа, а и докажа дека здравјето на граѓаните ниту му е приоритет, ниту го интересира. Тој зборува само за избори и тера кампања.

Раководството на неговата партија или е инфицирано или е во самоизолација или изолација.

Но, и тоа не го интересира Заев, тој си зборува за избори!

Владејачката СДСМ станува носител на Ковид 19 во државава.

Заев наместо да ги става институциите под закрила како што е тоа случај со Комисијата за заразни болести, треба да помисли прво на здравјето на граѓаните.

Ситуацијата е алармантна. Македонија го доживува вториот пик на корона вирусот најавуван и претпоставуван за есенва.

Филипче нема контрола врз ситуацијата.

Мора итно да се делува во насока на поголема заштита на здравјето на граѓаните.

Боро Илиевски

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ

___________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close