0_Македонија.ПорталОпштество

Преполовени водостоите на повеќето реки во земјава

Хидролошките мерења на УХМР денеска покажуваат дека нивоата на повеќето реки во земјава се преполовени. Ниту една не е во рамки на просекот за јануари.

Скопје, 15 јануари 2020 (МИА) – Хидролошките мерења на УХМР денеска покажуваат дека нивоата на повеќето реки во земјава се преполовени. Ниту една не е во рамки на просекот за јануари.

Минимално зголемување над просекот е регистрирано единствено на Вардар кај Демир Капија.

Отстапки има и во водостоите на езерата. мч/дма/

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close