БалканБалкан.Портал

Премиерот на Федерацијата БиХ позитивен на Ковид-19

Премиерот на Федерацијата на Босна и Херцеговина, Фадил Новалиќ, е позитивен на новиот коронавирус, јавија сараевски медиуми.

Сараево, 13 јули 2020 (МИА) –  Премиерот на Федерацијата Босна и Херцеговина, Фадил Новалиќ, е позитивен на новиот коронавирус, јавија сараевски медиуми.

Новалиќ ги почувствувал првите симптоми на неодамнешниот мировен марш, по повод одбележувањето на 25-годишнината од масакрот во Сребреница.

Според медиумите, тој денеска има треска и болки во мускулите. зш/

Back to top button
Close
Close