БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Преку алатка за споредување на цените на електричната енергија до пониски трошоци за струја за фирмите

На потрошувачите од денеска им е достапна веб платформата Switch.mk на  Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) на која може да направат споредби на дополнителните понуди од страна на активните снабдувачи на пазарот на мало со електрична енергија и да добијат јасни и сеопфатни и ажурирани информации за цените на струјата, периодот на траење на договорот за снабдување, фактурирањето, како и другите услуги поврзани со снабдувањето.

Back to top button
Close
Close