ОпштествоХроникаХроника.Портал

Предлог-казни од по 2000 евра за двајца скопјани за непочитување на полицискиот час

Обвинетите, во два одвоени кривично-правни настани, биле затекнати при непочитување на важечкиот полициски час, определен како мерка за сузбивање на опасна заразна болест. Без да поседуваат дозвола за тоа, тие се движеле на различни локации во градот, при што биле затекнати од овластени службени лица.

Back to top button
Close
Close