Kultura.SlajderКултураКултура.Портал

Познати наградените ракописи на Битолски книжевен круг

Друштвото на писатели Битолски книжевен круг ги објави наградените ракописи за 2020 година. Со одлука на стручна комисија наградата „Книжевен круг за проза“ се доделува за ракописот „Фауст го трча плебејскиот круг“ од Стефан Марковски, а наградата во категорија поезија за ракописот „Манастир од мисли“ чиј автор е Кире Неделковски.

Back to top button
Close
Close