0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерОпштество

Повторно на камера снимен рис на Галичица

Единка на загрозениот вид Балкански рис по втор пат е регистрирана на една од камерите поставени во Националниот парк „Галичица“. Животното е фотографирано од камера-замка која е поставена во рамки на истражувањата кои се спроведуваат во Преспанскиот регион со проектот „Прекугранична заштита на регионот Преспа“.

Back to top button
Close
Close