БизнисБизнис.ПорталЕкономија

Повеќе патници во градскиот, помалку во меѓуградскиот и меѓународниот превоз

Бројот на превезените патници во градскиот превоз во третиот квартал годинава во однос на тој квартал лани бележи зголемување за 5,7 отсто, во приградскиот превоз за 6,5 отсто, додека во меѓуградскиот превоз е намален за 26,5 отсто, а во меѓународниот превоз намалувањето изнесува 12,1 отсто, објави Државниот завод за статистика.

Back to top button
Close
Close