0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталMakedonija.SlajderАнализаБизнисБизнис.ПорталЕкономијаОпштество

Повеќе од една петтина од младите не учат, не се вработени и не посетуваат обуки

Младинската невработеност во земјите од Западен Балкан е генерално високa и иако има тренд на намалување, во 2018 година стапката на невработеност во земјава се уште е два пати поголема од просекот во ЕУ, со повеќе од една петтина од младите кои влегуваат во НЕЕТ групата - млади кои не учат, не се вработени и не посетуваат обуки.

Back to top button
Close
Close