Свет

Повеќе од 300 загинати во вооружени судири во Етиопија

Најмалку 300 лица се убиени во изминатите 24 часа во областа Гарба-Иса во североисточна Етиопија во регионот Сити (Шиниле) во судирите меѓу специјалните единици и локалното население.

Back to top button
Close
Close