Политика

Потпишување грански колективен договор за државната администрација (во живо)

Гранскиот колективен договор за државната администрација ќе биде потпишан денеска во Владата. Договорот е официјализиран по двегодишни преговори меѓу двата социјални партнери – Министерството за информатичко општество и администрација и Синдикатот на УПОЗ. Повеќе детали за колективниот договор се очекуваат по потпишувањето.

Скопје, 6 февруари 2020 (МИА) – Гранскиот колективен договор за државната администрација ќе биде потпишан денеска во Владата. Договорот е официјализиран по двегодишни преговори меѓу двата социјални партнери – Министерството за информатичко општество и администрација и Синдикатот на УПОЗ. Повеќе детали за колективниот договор се очекуваат по потпишувањето.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close