0_Македонија.ПорталОпштество

Поради магла намалена видливоста на повеќе патни правци

Намалена видливост поради појава на магла од 40 - 50м. има на патниот правец Скопје – Тетово – Гостивар и Тетово – Јажинце, од 50 – 100м. на патниот правец Велес – Катланово, од 10 – 15м. на патниот правец Тетово – с. Гајре, до 50м. на патниот правец Св. Николе – Куманово, од 100 – 150м. на патните правци Битола – Прилеп, М. Брод – Кичево, Дебар - Струга и Ресен – Охрид, соопшти ЈП Македонијапат.

Скопје, 17 јануари 2-020 (МИА) – Намалена видливост поради појава на магла од 40 – 50м. има на патниот правец Скопје – Тетово – Гостивар и Тетово – Јажинце, од 50 – 100м. на патниот правец Велес – Катланово, од 10 – 15м. на патниот правец Тетово – с. Гајре, до 50м. на патниот правец Св. Николе – Куманово, од 100 – 150м. на патните правци Битола – Прилеп, М. Брод – Кичево, Дебар – Струга и Ресен – Охрид, соопшти ЈП Македонијапат.

Сообраќајот на државните патишта се одвива тековно по наместа влажни коловози.

Од ЈП Македонијапат, апелираат на внимателно возење и прилагодување на брзината кон условите на патот. вг/см/

 

Back to top button
Close
Close