EvropëEvropë.Portal

Policia parandaloi protestë në Hagë

Prefekti i Hagës, Johan Remkes sot urdhëroi policia të shpërndajë rreth 200 persona të cilët protestuan kundër masave të Qeverisë holandeze për parandalimin e përhapjes së Kovid-19. 

Hagë, 5 maj 2020 (MIA) – Prefekti i Hagës, Johan Remkes sot urdhëroi policia të shpërndajë rreth 200 persona të cilët protestuan kundër masave të Qeverisë holandeze për parandalimin e përhapjes së Kovid-19.

Në kumtesën e policisë thuhet se janë arrestuar protestuesit të cilët e kanë injoruar urdhrin e prefektit Remeks për ndalim të tubimeve.

Mediat lokale publikuan se janë arrestuar dhjetëra njerëz.

Qeveria holandeze i ndaloi tubimet publike nga mesi i marsit dhe nga qytetarët kërkon të mbajnë distancë të paktën prej 1,5 metra. sn/

Таг
Back to top button
Close
Close