Дописници МКДКултураКултура.ПорталОпштински вести

Почнаа подготвителните активности за конзервација на црквата „Свети Власие“ на штипскиот „Исар“

Почнаа тендерските постапки за реализација на проектот „Културен мост низ вековите“, а кој ќе се реализира со европски пари, односно преку Програмата за меѓугранична соработка меѓу Северна Македонија и Бугарија. Проектот ќе овозможи по подолго време работа на археолозите на северниот дел од тврдината „Исар“, односно на црквата „Свети Власие“.

Back to top button
Close
Close