0_Web_Актуелно0_МИА Истражува.ПорталБизнисБизнис.ПорталБизнис.СлајдерМакедонија.СлајдерМИА ИстражуваТема

Почна постапката за доделување радиофрекфенции за 5Г

Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) ја стартуваше постапката за објава на тендер со којшто ќе додели одобренија за користење на радиофрекфенции за петтатата мобилна генерација 5Г.  Регулаторното тело објави намера за спроведување постапка на јавен тендер со јавно наддавање за издавање ограничен број одобренија за користење на радиофреквенции и отвори јавна расправа за објавениот број одобренија која ќе трае до 5 следниот месец. Дотогаш заинтересираните страни треба да достават намера за добивање радиофрекфенции.

Back to top button
Close
Close